top of page

Make this yours. Click here to edit the text and include any relevant information.

2022. június 9.

Összefogás a csepeli labdarúgásért: aki szeretne maradni, a Béke téren folytathatja

A napokban a Csepel Sport Club Alapítvánnyal együttműködő Csepel Torna Club és a CSEP-GÓL FC stratégiai megállapodást kötött egymással. A létrejött kontraktus értelmében a két klub közösen építi fel a Csepel Torna Club újonnan elindított labdarúgó szakosztályát, és egy év múlva megtörténik a klubok teljes egyesülése is. Ezzel Csepelen egy olyan sportegyesület jön létre, amely öt nagyméretű füves pályán szervezi a labdarúgást és lép a nyomdokába a négyszeres magyar bajnok Csepel SC-nek. 

2022. június 8- án a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia épületében a két egyesület közös szülői értekezletet tartott a jövőbeni elképzelésekről a jelenleg a CSEP-GÓL FC-ben és a Csepel F.C.  kötelékében sportoló gyerekek hozzátartozóinak.

Süle László a sportingatlanokat tulajdonló Csepel SC Alapítvány kuratóriumi elnöke részletesen beszámolt a labdarúgást is érintő jövőbeli fejlesztési tervekről és lehetőségekről. Elmondta, hogy egy nemzetközi színvonalú sportkomplexumot és számos szakosztályt magába foglaló sportegyesületet szeretnének létrehozni, támogatni. 

„2020 novembere óta, mióta a Csepel SC Alapítvány újra csepeli irányítás alá került, a Béke téri sporttelepen ingyenesen biztosítottuk a labdarúgók részére a kiszolgáló létesítményeket és a futballpályákat. Ezen felül a rezsi költségeket is átvállaltuk, mellyel további több millió forintos támogatást tudtunk nyújtani. A Béke téri sporttelepünkön működő Csepel FC SE elnökének már tavaly felajánlottuk, hogy az általa vezetett klubra alapozva hozzuk létre közösen a Csepel SC leendő labdarúgó szakosztályát. Szóbeli egyezség után azonban Märtz János elnök úr mást választott partneréül. Így szerződéses keretek közé iktattuk további működésüket a Béke téri sporttelepen, elsősorban az ott sportoló gyerekek védelmében. A Csepel F.C. SE kontraktusa 2022. június 30- án lejár, ezért el kell hagyniuk a központi sporttelepet, nem úgy a labdarúgóknak és edzőknek. Számukra a Csepel SC Alapítvány együttműködve a Csepel Torna Clubbal mind a jogi, mind pedig a gazdasági hátterét megteremtette annak, hogy a továbbiakban is ott sportolhassanak, dolgozhassanak, ahol eddig, a Béke téren. Ennek csupán egyetlen technikai részlete lesz: átigazolni a Csepel TC- be. 

A CSEP- GÓL FC- vel történt fúziónak köszönhetően nem csupán jelentősen bővül majd a labdarúgó szakosztály létszáma, de füves pályák darabszáma is (az egykori papírgyári sporttelep két pályájával együtt) ötre emelkedik, mellyel a térség legnagyobb sportinfrastruktúrájú területével bír a Csepel TC labdarúgó szakosztálya. Jenei János az alapítvány szaktanácsadója pedig hozzátette, hogy a napokban azt a szakmai, edzői stábot is meg fogják nevezni, akikkel együtt építik fel és viszik sikerre a labdarúgó szakosztály ügyét. 

A CSEP- GÓL FC-t 2003- ban életre hívó és azt elnöklő Ambruzs József szerint is, - aki egyben a Csepel TC labdarúgásért felelős szakmai igazgatói posztját is betölti a következő szezonban - a Csepel TC- vel történő összeolvadásban rejlik a jövő. Elmondta, hogy több mint 20 éve dolgozik a csepeli labdarúgásban, de eddig nem találkozott ilyen reményteli lehetőséggel a kerületben. Kifejtette, hogy minden korosztályos bajnokságban indítanak majd csapatokat, így az összes, eddig a Béke téren sportoló gyerek is zavartalanul tudja folytatni felkészülését, versenyzését, ígérete szerint a jelenleginél rendezettebb és kulturáltabb körülmények között. 

A Béke téren focizó csapatok Csepel TC néven indulnak a bajnokságokban, szerelésükön a hagyományos Csepel SC színeket és címert viselik majd, a központ a Csepel SC sporttelepe lesz. A Papírgyári-pályákon az egyesülésig a CSEP-GÓL FC csapatai a megszokott szerelésben lépnek pályára. Természetesen a tájékoztatók után a jelen lévő szülők, hozzátartozók is feltehették kérdéseiket, akadt, aki némi aggodalmának adott hangot, de végül mindenki megnyugtató választ kapott és az eddigiekhez képest sokkal pozitívabb jövőkép is érezhetően minden kétséget eloszlatott.

FLA_0667.JPG
bottom of page