top of page

Make this yours. Click here to edit the text and include any relevant information.

2022. július 15.

Kolonics Györgyre emlékeztek Csepelen halálának 14. évfordulóján
 

Budapest, 2022. július 15., péntek (MTI) - A fiatalon elhunyt Kolonics Györgyre emlékeztek pénteken a Csepeli Kajak-Kenu Egyesület Hollandi Úti vízitelepén; a kétszeres olimpiai, 15-szörös világ- és háromszoros Európa-bajnok kenus 14 éve ezen a napon vesztette életét.

    A Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) és a Csepel SC rendezvényén - amelyen egyúttal felavatták a telep 6,7 millió forintból felújított stégjeit - Schmidt Gábor, a Honvédelmi Minisztérium sportigazgatási és fejlesztési ügyekért felelős helyettes államtitkára, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke hangsúlyozta: a szövetség büszke a sportág elmúlt 80 évben elért eredményeire.
   "A múlt ismerete, a bajnokok értékeinek megőrzése fontos ahhoz, hogy a jelenben eredményesek legyünk és a jövőben továbblépjünk" - jelentette ki, majd arra hívta fel a figyelmet, hogy idén Szegeden rendezik az U23-as és ifjúsági kajak-kenu világbajnokságot, amely a sportág ünnepe lesz.
   Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára Kolonics Györgyöt méltatva felhívta a figyelmet fantasztikus munkabírására és a sportág iránti alázatára.
   Süle László, a KIMBA kurátora Németh Szilárd kormánybiztos, a KIMBA alapítója nevében - aki az energiavészhelyzeti operatív törzs rendkívüli ülése miatt nem tudott jelen lenni - elmondta, hogy a Csepel Sport Club sportingatlanjai másfél éve kerültek újra csepeli kézbe, köztük a Hollandi úti kajak-kenu telep is.
   "Kolonics György emlékét úgy tudjuk méltó módon megőrizni, ha ezt a vízitelepet megújítjuk, szépítjük, gyarapítjuk az utókornak" - írta többek között Németh Szilárd.
   Mint elhangzott, a Csepel SC Alapítvány az elmúlt bő egy évben 70 millió forintot költött a vízitelep korszerűsítésére. Ennek legutóbbi lépcsőjében befejezték a hat, igen rossz állapotú stég felújítását, jelentősen javítva ezzel a csepeli kajakosok és kenusok vízre szállási feltételeit. 
   Örömteli tényként jegyezte meg Süle László, hogy a klub sportolóinak létszáma az elmúlt egy évben jelentősen emelkedett, és immár több mint 130 fiatal használja rendszeresen a vízitelepet. 
   A távlati cél az, hogy újra legyen olimpiai bajnok csepeli kajakos vagy kenus - tette hozzá.
   A rendezvény végén Schmidt Gábor, Fábián László, Süle László és Kiss Tamás, a Csepeli Kajak-kenu Egyesület elnöke ünnepélyesen felavatták a felújított stégeket, majd a klub fiataljainak társaságában Kolonics György stégénél elhelyezték a megemlékezés gyertyáit és virágait. Végül az ifjú versenyzők vízre szálltak a felújított stégekről.

FLA_1913.JPG
bottom of page