Make this yours. Click here to edit the text and include any relevant information.

2022. július 15.

Kolonics Györgyre emlékeztek Csepelen halálának 14. évfordulóján
 

Budapest, 2022. július 15., péntek (MTI) - A fiatalon elhunyt Kolonics Györgyre emlékeztek pénteken a Csepeli Kajak-Kenu Egyesület Hollandi Úti vízitelepén; a kétszeres olimpiai, 15-szörös világ- és háromszoros Európa-bajnok kenus 14 éve ezen a napon vesztette életét.

    A Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) és a Csepel SC rendezvényén - amelyen egyúttal felavatták a telep 6,7 millió forintból felújított stégjeit - Schmidt Gábor, a Honvédelmi Minisztérium sportigazgatási és fejlesztési ügyekért felelős helyettes államtitkára, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke hangsúlyozta: a szövetség büszke a sportág elmúlt 80 évben elért eredményeire.
   "A múlt ismerete, a bajnokok értékeinek megőrzése fontos ahhoz, hogy a jelenben eredményesek legyünk és a jövőben továbblépjünk" - jelentette ki, majd arra hívta fel a figyelmet, hogy idén Szegeden rendezik az U23-as és ifjúsági kajak-kenu világbajnokságot, amely a sportág ünnepe lesz.
   Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára Kolonics Györgyöt méltatva felhívta a figyelmet fantasztikus munkabírására és a sportág iránti alázatára.
   Süle László, a KIMBA kurátora Németh Szilárd kormánybiztos, a KIMBA alapítója nevében - aki az energiavészhelyzeti operatív törzs rendkívüli ülése miatt nem tudott jelen lenni - elmondta, hogy a Csepel Sport Club sportingatlanjai másfél éve kerültek újra csepeli kézbe, köztük a Hollandi úti kajak-kenu telep is.
   "Kolonics György emlékét úgy tudjuk méltó módon megőrizni, ha ezt a vízitelepet megújítjuk, szépítjük, gyarapítjuk az utókornak" - írta többek között Németh Szilárd.
   Mint elhangzott, a Csepel SC Alapítvány az elmúlt bő egy évben 70 millió forintot költött a vízitelep korszerűsítésére. Ennek legutóbbi lépcsőjében befejezték a hat, igen rossz állapotú stég felújítását, jelentősen javítva ezzel a csepeli kajakosok és kenusok vízre szállási feltételeit. 
   Örömteli tényként jegyezte meg Süle László, hogy a klub sportolóinak létszáma az elmúlt egy évben jelentősen emelkedett, és immár több mint 130 fiatal használja rendszeresen a vízitelepet. 
   A távlati cél az, hogy újra legyen olimpiai bajnok csepeli kajakos vagy kenus - tette hozzá.
   A rendezvény végén Schmidt Gábor, Fábián László, Süle László és Kiss Tamás, a Csepeli Kajak-kenu Egyesület elnöke ünnepélyesen felavatták a felújított stégeket, majd a klub fiataljainak társaságában Kolonics György stégénél elhelyezték a megemlékezés gyertyáit és virágait. Végül az ifjú versenyzők vízre szálltak a felújított stégekről.

FLA_1913.JPG