top of page

Nyílt levél Borbély Lénárd polgármester részére

csepel_sc_edited.png
TC.png

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata

Borbély Lénárd polgármester

részére

 

Tisztelt Borbély Lénárd Polgármester Úr!

 

Sajnálatos, hogy tisztelt Polgármester úr mennyire sok időt, közpénzt és energiát fordít arra, hogy a Csepel SC-t és annak tulajdonosát a KIMBÁ-t, illetve alapítóját és vezetőit rossz színben tüntesse fel a csepeliek előtt. Ez hamis kép illetve az Ön felelőtlen és meggondolatlan viselkedése nagy károkat okoz a sportéletnek és Csepelnek egyaránt. Ezt vissza kell utasítanunk!

A Csepel SC Alapítvány azt teszi, amit 2020 novembere, az alapítvány újból csepeli tulajdonba kerülése óta következetesen ígér. A csepeliekkel közösen felépíti a nagy múltú, a magyar nemzetnek több mint 20 olimpiai bajnoki címet adó Csepel SC utódját, egy sok szakosztályos sportegyesületet.

 

A jövő Csepel SC-jében a labdarúgás kiemelt szerepet kap és elsőként, már több mint egy évvel ezelőtt Märtz János elnök úrnak és az általa vezetett Csepel F.C.-nek ajánlottuk fel, hogy rájuk alapozva hozzuk létre közösen a labdarúgó szakosztályt. A döntés oka nyilván az volt, hogy ez az egyesület használta legnagyobb részt a Béke téri sporttelep labdarúgó létesítményeit és számunkra kiemelten fontos volt, hogy az itt sportoló gyerekek érdekei ne sérüljenek. Szóban meg is állapodtunk egymással, azonban tisztelt polgármester úr személyesen vezetve akkor a tárgyalásokat, kívülről érkezve „ránk ígért”, és Märtz János elnök úr az önkormányzat által támogatott labdarúgó egyesületet választotta partneréül. A felek kötöttek egymással egy mind a mai napig titkos szindikátusi megállapodást, úgy, hogy a Csepel F.C.-nek akkor már hosszú évek óta a Béke téri pályákra semmilyen használati szerződése nem volt. Az akkori eljárás polgármester úr részéről több mint bizalom romboló volt. Az önkormányzat részéről fennen hirdetett „összefogás” jegyében a hátunk mögött, bennünket, a pályatulajdonost semmiről nem értesítve, véleményünket meg nem kérdezve, az új Csepel SC létrehozására vonatkozó terveinket figyelmen kívül hagyva állapodtak meg a fúzióról és a sportpályáink használatáról. Majd ezt be is jelentették nyilvánosan a tulajdonos Csepel SC Alapítvány kizárásával, semmibe vételével az alapítvány saját tulajdonú Béke téri sporttelepen. Polgármester úr szerint ez lenne a csepeli fociban az összefogás?

 

A fentiek ellenére, elsősorban az ott sportoló gyerekek védelmében újabb egy évre biztosítottuk a pályahasználatot a Csepel F.C. részére. Ingyenesen. Sőt a rezsi költségeket is mi fizetjük a sporttelepen, ezzel sok millió forintos támogatást nyújtva a Csepel F.C. részére. Erről átlátható módon szerződést is kötöttünk, mert nekünk nincs titkolni valónk a csepeliek előtt. Cserébe ellenséges, alaptalan és súlyos vádakkal terhelt, lejárató hangvételű írások jelentek meg az önkormányzathoz köthető média felületeken (csepel.hu, csepel.info, Csepeli Hírmondó, polgármester úr és alpolgármester úr közösségi oldalai) és ugyanilyen hangvételű interjúkat adtak a 444.hu-nak és a Népszavának.  Polgármester úr által irányított sportegyesülettől nem köszönetet, hanem támadásokat kapunk, pedig a csepeli önkormányzat egy fillérrel sem járult hozzá a sporttelepek fenntartásához. 

 

Mi építkezni kívánunk. Egy minden igényt kielégítő, XXI. századi színvonalon működő sportinfrastruktúrát és egy a 20 olimpiai bajnokot adó, egykori Csepel SC-hez méltó, sok sportszakosztályos sportegyesületet szeretnénk közösen felépíteni. Ehhez bírjuk Magyarország Kormányának a támogatását, amely Németh Szilárd képviselő úr 15 éves fáradhatatlan munkájának érdeme, aki hosszú évekkel ezelőtt elkötelezte magát amellett, hogy megmenti azt, ami még a Csepel SC-ből megmaradt. Ha ő nem lenne, már rég eldózerolták volna a Béke téri sporttelepet és lakóparkkal építették volna be a jobb sorsra érdemes területet.

 

Örömmel tájékoztatjuk polgármester urat, hogy megalakult a Csepel Torna Club labdarúgó szakosztálya, aminek feltett szándéka, hogy méltó utódja legyen a korábbi négyszeres magyar bajnok csapatnak és a Csepel SC-nek. Nagy örömünkre csatlakozott hozzánk egy másik csepeli labdarúgó egyesület, CSEP-GÓL FC, megállapodtunk, hogy közösen nyitunk új aranyfejezetet a csepeli labdarúgásban. Egyesülésünk nyitott, sorainkba várjuk azokat, akik közösen szeretnék felépíteni a Csepel SC-hez méltó új labdarúgó szakosztályt. 

A Béke téri sportpályán focizó fiataloknak, itt dolgozó sportszakembereknek pedig biztosítjuk azt, hogy továbbra is itt a Béke téren sportolhatnak, dolgozhatnak folyamatosan javuló körülmények között. Várjuk szeretettel az érintett szülőket, sportolókat, sportszakembereket, és kérjük, hogy jelentkezzenek a szakmai stábunknál.

 

Új labdarúgó szakosztályunkhoz már csatlakozott a Csepel F.C. három meghatározó edzője, kulcsembere, Zsivoczky Péter, Pereszlényi András és Rácz Botond. Nevük garancia a színvonalas szakmai munkára. 

 

A fentiek alapján nem értjük miért ennyire ellenséges velünk a csepeli önkormányzat két vezetője Borbély Lénárd polgármester úr, Ábel Attila alpolgármester úr, valamint az önkormányzat által kiemelten támogatott, polgármester úr által irányított sportegyesület. Talán az a baj velünk, hogy az önkormányzati sportegyesület szeretné bekebelezni a Csepel F.C.-t és átigazolni valamennyi utánpótlás korú sportolóját, mi pedig útban vagyunk? 

Meggyőződésünk, hogy a sport a tisztességes versenyről és a szemtől szembeni őszinte, nemes versengésről szól. Nyissunk új aranyfejezetet a csepeli labdarúgásban.

 

Budapest, 2022. június 14.

 

 

Tisztelettel:

 

Süle László

Csepel SC Alapítvány kuratóriumi elnök    

Gál Balázs

Csepel TC labdarúgó szakosztály igazgató

léc.png
bottom of page