top of page

Nyílt levél a Csepel SC-t ért rágalmazások kapcsán

Tisztelt Csepel.info Szerkesztőség!

Először is szeretnénk tudni, hogy miért név nélkül jelent meg az Önök által közölt írás?! Ez sokat elárul a hitelességről. Netán Ábel Attila alpolgármester úr írta? Le kívánjuk szögezni, hogy a Csepel.info részéről senki nem keresett meg minket - pedig elérhetőségeink publikusak. Ebből következik, hogy írásuk jelentős része csak a fantáziájuk szüleménye, amely rosszindulatból táplálkozik. Teszik mindezt annak ellenére, hogy gyermekekről és sportolókról van szó.

Az önkormányzat utánpótlás egyesülete és a Csepel FC utánpótlás egyesület tavalyi összeolvadási megállapodása úgy történt meg, hogy minket egyik fél sem keresett meg, egy megbeszélésre sem invitáltak, és azt is csak polgármester úr facebook oldaláról tudtuk meg, hogy ehhez a jövőben a mi tulajdonunkban lévő ingatlanokat is használni kívánják. Még a saját sporttelepünkön történt bejelentésre sem hívtak meg minket. Történt mindez úgy, hogy 2020 novembere óta - mióta a Csepel SC Alapítvány újra csepeli irányítás alá került -, a Béke téri sporttelepen ingyenesen biztosítottuk a labdarúgók részére a kiszolgáló létesítményeket és a futballpályákat is. Ezen felül a rezsi költségeket is átvállaltuk, mellyel további több millió forintos támogatást tudtunk nyújtani részükre.

A Béke téri sporttelepünkön működő Csepel FC SE elnökének már tavaly felajánlottuk, hogy az általa vezetett klubra alapozva hozzuk létre közösen a Csepel SC leendő labdarúgó szakosztályát. Szóbeli egyezség után azonban Märtz János elnök úr mást választott partneréül, ezért szerződéses keretek közé iktattuk további működésüket a Béke téri sporttelepen, elsősorban az ott sportoló gyerekek védelmében. Ezt Önök kifelejtették a bejegyzésükből, de tudjuk be annak, hogy minket nem kerestek meg és egyoldalúan tálalták a saját maguk igazát. Ezt bizony mifelénk rágalmazásnak nevezik.

Felszólítjuk Önöket, hogy a gyerekek, a szülők, a sportolók és az edzők érdekében fejezzék be azt a tevékenységet, amivel a csepeli sportéletet tudatosan mérgezni kezdték és tegyék meg a szükséges helyreigazítást!

Mi építkezni kívánunk. Egy minden igényt kielégítő, XXI. századi színvonalon működő sportinfrastruktúrát és egy a 20 olimpiai bajnokot adó, egykori Csepel SC-hez méltó, sok sportszakosztályos sportegyesületet szeretnénk közösen felépíteni. Ehhez bírjuk Magyarország Kormányának a támogatását, amely Németh Szilárd képviselő úr 15 éves fáradhatatlan munkájának érdeme, aki hosszú évekkel ezelőtt elkötelezte magát amellett, hogy megmenti azt, ami még a Csepel SC-ből megmaradt. Ha ő nem lenne, már rég eldózerolták volna a Béke téri sporttelepet is, és lakóparkkal építették volna be a jobb sorsra érdemes területet.

Mivel a Csepel FC SE vezetője közvetlenül a megállapodásunk révbe érése előtt a tájékoztatásunk nélkül kihátrált abból, ezért más lehetőséget kellett keresnünk. Felkerestük a Béke téri sporttelepen dolgozó edzőket és sportszakembereket, felajánlva nekik a közös munka lehetőségét. Sokan belátták, hogy az az út, amin végig szeretnénk menni, az egyetlen értelmezhető lehetőség az eddig széthúzó csepeli labdarúgásban. Éppen az Önökhöz hasonló rágalmazók miatt hívtunk össze a Béke téren sportoló gyerekek szüleinek értekezletet, hogy megtudják a mi álláspontunkat is.

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy megalakult a Csepel Torna Club labdarúgó szakosztálya, aminek feltett szándéka, hogy méltó utódja legyen a korábbi négyszeres magyar bajnok csapatnak. Nemsokára bejelentjük a szakmai stábunkat és minden korosztályban elindítjuk a nevezéseket. Szívesen megküldjük Önöknek a jövőben szakosztályunk beszámolóit, hogy közre tudják adni a velünk kapcsolatos tényszerű híreket, így a jövőben elkerülhető lesz, hogy hazugságokkal megspékelt írásokat tegyenek közzé. Amennyiben pedig Ábel Attila a cikk szerzője, szívesen látjuk alpolgármester urat egy kávéra, teára, hogy szemtől szemben is eszmét cseréljünk a Csepel SC-ről és a csepeli labdarúgásról.

Sportbaráti üdvözlettel,

Süle László

Csepel SC Alapítvány kuratóriumi elnök

Gál Balázs

Csepel TC labdarúgó szakosztály igazgató

bottom of page