top of page

Csepel TC felkészülés: egyelőre a tervek szerint folyik a munka

Január második hetében megkezdte a felkészülést a BLSZ I. osztályának 2022/2023-as tavaszi szezonjára a Csepel TC felnőtt férfi labdarúgó csapata. Lázok János vezetőedző tanítványai a meglehetősen mostoha időjárási körülmények ellenére becsülettel végzik a dolgukat a kerület egyik műfüves pályával is rendelkező létesítményében, sőt már első felkészülési találkozójukat is lejátszották az NBIII-as Bánk-Dalnoki Akadémia együttese ellen.


Első héten a fizikális részek domináltak az edzéseken, ugyanakkor arról is sokat beszélgettünk, hogy milyen elvárások vannak a csapat felé az előttünk álló fél év tekintetében- kezdte beszámolóját vezetőedzőnk. Természetesen átvettük az elmúlt fél évben történteket is, szó esett arról, hogy mi mindenben kell fejlődnie a társaságnak ahhoz, hogy elérjük céljainkat. Az előttünk álló felkészülési mérkőzéseken reményeim szerint már abban a szellemben és taktikai elképzelések szerint lépünk pályára, amit közösen megbeszéltünk a fiúkkal. Ki kell küszöbölnünk néhány hibát, melyek ősszel megnehezítették a dolgunkat. Gondolok itt az intenzitásra, a még precízebb passzokra, az egyéni hibák le-redukálására, plusz azokban  a dolgokban, melyekben jók vagyunk, ha még egy picit tovább tudunk fejlődni, akkor nem lesz gond tavasszal. Amondó vagyok, hogy a játékunk, annak minősége minden egyes ellenfél felett állt az előző szezonban, igaz volt 3-4  olyan mérkőzés, ahol ez sajnos eredményben nem tükröződött.


Túl vagytok az első edzőmeccsen is

A tegnapi összecsapáson - ahhoz képest, hogy ez volt az első felkészülési meccs - az első félidei játékunk megfelelő volt, de sajnos később ismét visszaköszöntek az ősszel is elkövetett egyéni hibák: a laikusoknak is nagyon könnyűnek tűnő egyszerű passzok és a koncentráció hiánya… Amennyiben ezekben fejlődünk, s csökkentjük a hibaszázalékot, akkor egy ilyen erejű, NBIII-as csapatnál is (amely talán a legerősebb harmadosztályú csoportban szerepel) jobbak tudunk lenni. Ezúttal is megvoltak a helyzeteink, melyek vagy kijátszottak voltak, de működött a letámadás és a pressing is, ellenfelünk viszont a mi hibáinkból tudott építkezni, aminek meg is lett a következménye. Látom a fejlődés útvonalát, melyen a srácok elindultak, és bízom benne, hogy ezzel és 1-2 újabb igazolással célhoz érünk!


Hogy néz ki a keret, milyen változások várhatóak?

Őszintén szólva egyelőre picit még vékonynak érzem a keretet, amihez hozzájárul az is, hogy a nyáron, kicsit talán kapkodva leigazolt, ősszel kevés játéklehetőséghez jutó futballistáinktól elköszöntünk. Véleményem szerint ez volt a helyes döntés, mert aki nem tud elegendő játékpercet kiharcolni magának, azoktól - mindkét fél érdekében - meg kell válni. Helyükre olyan játékosokat kell igazolnunk, akik a jelenlegi stabil kezdőben játszóknál akár jobb teljesítményre is képesek, hiszen csak így tud fejlődni a csapat. Az átigazolási időszak még igazán most indul be igazán, remélem, hogy jól jövünk ki belőle.


Innentől fogva Szegi Csaba személyében erőnléti edző is segíti a munkátokat

Igen, egy nagyon szimpatikus, - a kerületi öttusában elért sikerei révén már jelentős csepeli tapasztalatokkal rendelkező - fiatalember kezdte meg a munkát a klubnál. Az igazat megvallva jómagam nem feltétlen vagyok híve külön erőnléti trénernek, de természetesen, igénybe vesszük szaktudását, mert kárunkra biztosan nem válhat. Leültünk és átbeszéltük a felkészülési tervet, neki is meg kell ismernie a csapatot, a csapatnak is őt, és azt is tudnia kell, hogy ez az osztály milyen jellegű munkát kíván meg. Szerintem Csabával leginkább a tavaszi szezon közepére-végére csiszolódhatunk igazán össze, és azt követően lehet összeállítani egy olyan programot, amelyben az egyénekre szabott fizikálistréningek hozzájárulhatnak játékosaink fejlődéséhez. Meglátásom szerint ősszel nem volt gondunk fizikailag, sőt önmagához képest sok játékosom abban is elég sokat fejlődött és a súlyosabb sérülések is elkerülték a csapatot. Bízom benne, hogy segítségünkre lesz, a program mindenesetre már megvan az alapozási időszakra.


A Csepel TC első tavaszi bajnoki mérkőzését február 18-án vívja majd hazai környezetben a Béke téren a Budafoki MTE II együttese ellen, addig még hat felkészülési összecsapás vár labdarúgóinkra.


236 views0 comments
bottom of page