top of page

Régi-új tagként üdvözölték Csepel legpatinásabb sportegyesületét a SOSZ Bálon

A Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen rendezték meg a Sportegyesületek Országos Szövetségének (SOSZ) 21. bálját, ahol dr. Deutsch Tamás, dr. Schmidt Ádám, valamint Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke adta át a díjakat a 2023- as, nem hivatalos sportegyesületi rangsor legjobbjainak. Az élen a Budapesti Honvéd Sportegyesület végzett megelőzve a BVSC-Zuglót és a Vasas SC -t. Utóbbi egyben a parasport egyesületi rangsor legjobbja lett. A Csepel TC idén csatlakozott a SOSZ táborhoz (a Csepel SC az alapítótagok

közöt szerepel), s máris a rangsor 9. helyét szerezte meg. Az elismerést Jenőfi Zoltán, a Csepel TC elnöke vette át.


A SOSZ- nak 918 tagszervezete van, ebből 47 sportegyesület szerzett olimpia pontot.A rangsorokat a tavalyi esztendőben szerzett olimpiai és paralimpiai pontok alapján, az Európa-bajnokságokat, az Európa Játékokat, a világbajnokságokat, valamint az olimpiákat és paralimpiákat alapul véve készítették el.


Schmidt Ádám szerint a sportegyesületek sikereit eddig elsősorban a versenysportban elért eredményekben mérték, mostantól azonban fontos, hogy nyissanak a közösségi sportolók felé, így minél több embernek váljon élete szerves részévé a sport. A sportért felelős államtitkár erről péntek este a Sportegyesületek Országos Szövetségének (SOSZ) 21. bálján beszélt. Emlékeztetett rá, hogy az Országgyűlés decemberben kodifikálta a sporttörvény módosítását, amelynek értelmében a SOSZ magasabb rangra emelkedett, azaz

immár köztestületként végzi tevékenységét. Hozzátette, ez nemcsak egy elismerés, hanem egy eszköz is annak a kihívásnak a teljesítésére, amelyet a szövetség, az államtitkárság és a Nemzeti Sportügynökség közösen vállalt a tavalyi év során. Ez nem más, mint a Sportoló Nemzet Program, amelynek a célja, hogy Magyarország sportnemzetből egy testben és szellemben egészségesebb, sportoló nemzetté váljon.Deutsch Tamás elnök beszédében kiemelte, az elmúlt egy évben újabb 112 klub csatlakozott a SOSZ- hoz, így annak már összesen 918 tagegyesülete van. Elmondása szerint ezekben több mint 6000 edző dolgozik és 180 ezren sportolnak, közülük 120 ezren versenyszerűen, 60 ezren pedig a szabadidejükben. Külön köszöntötte az "egyre erősödő régi-új sportklubot a Csepel SC-TC-t. Isten hozta őket!"


A SOSZ elnöke köszönetet mondott a kormánynak, hogy 2023-ban összesen 14,3 milliárd forint támogatásban részesítette a kiemelt 8 fővárosi és 25 vidéki klubot. Egyúttal bejelentette, hogy ez az összeg idén tovább 600 millió forinttal emelkedik, a kis- és közepes egyesületek támogatására pedig összesen 550 millió forint áll rendelkezésre a Hiszek Benned! program keretében.


Forrás és fotók: SOSZ

156 views0 comments

Comments


bottom of page