top of page

„Hiányérzet van, de a célok nem változtak” – félévi bizonyítványosztás

A Csepel TC felnőtt férfi labdarúgó csapata a 4. helyen telelhet a BLSZ I.

osztályú bajnokságának őszi szezonját követően. Együttesünk vezetőedzője

amolyan évzáró nyilatkozatban értékelte a látottakat, amelyből sok minden

kiderült, többek közt az is, hogy honnan hová tart a csapat és milyen változások

várhatók a bajnokság tavaszi fordulóira.



"Amennyiben úgy nézzük, hogy honnan kellett elindulnunk akkor azt kell mondanunk, hogy reális helyen vagyunk és örülni kell így utólag, hogy továbbra is harcban állunk a bajnoki címért - kezdte az értékelést Lázok János. Viszont, ha a játékot és az ellenfelekkel szembeni teljesítményt vesszük alapul, akkor van bőven hiányérzetem... Csapatom mindenesetre minőségben jelentősen fejlődött, amit nem magam állítok, hanem a játékosaim. Személy szerint örülök, hogy ezt sok fiatal labdarúgóval értük el, nekem - edzői pályafutásomat alapul véve - kiemelt feladatom, hogy fiatal futballistákat dobjak mély vízbe és velük a lehető legeredményesebb legyen a csapatom."

Meglátásod szerint mi az, amiben gyengébbek voltunk, s mi az, ami az

erényeink közé sorolható?

"Leginkább fejben kellene fejlődni, ebben látom a legnagyobb problémát. Ez sajnos az egész magyar labdarúgás gondja. Amennyiben a srácok felviszik azt a minőséget, amit edzésen látok a meccsekre is, akkor a csapat hetven százaléka akár két osztállyal feljebb is tudna játszani. Ehhez persze az kell, amit nem győzök hangsúlyozni minden edzés és mérkőzés előtt: ne azt nézzék ki az aktuális ellenfél, csakis a saját feladatára koncentráljon mindenki, arra, amit a saját pozíciója megkíván. Ennek hiánya sajnos visszaütött a rangadóknak kikiáltott mérkőzésken. Erősségeink közé talán a sok, rövidpasszos labdabirtoklást sorolnám a letámadásokkal, de ezekben is még van hová fejlődni."


Előfordult -e olyan mérkőzés, amit esetleg külön kiemelnél, illetve a

teljesítmények alapján kit, kiket emelnél ki a csapatból?

"Több mérkőzés tetszett, de amit talán kiemelnék az a Testvériség és az Építők elleni meccsek voltak. Ezeken elsősorban a hozzáállást emelném ki. Meg kell érteni a játékosaimnak, hogy amennyiben bajnoki címre hajtanak, akkor az első perctől kezdve éreztetnie kell az ellenféllel, hogy sokkal jobban akarják a sikert, mint ők és akkor tavasszal nem lesz problémánk! Persze amennyiben ez párosul azzal, amit minőségben tudunk. Személy szerint említhetem Zsivót, Bende Janót, Németh Zolit, Vöröst, Gauzer Levit, Mészi Rolit, Kovács Danit, Szűcs Kikót, akik nagyon jól teljesítettek. Vannak, akik a góljaik és vannak, akik az elvégzett védőmunkájuk okán. A többiekkel sem voltam elégedetlen, a két Laci, Takács és Mészáros hozzáállása példaértékű volt, ám ha azt akarjuk, hogy feljussunk, akkor még több kell! Számos játékosunkban sok gól „maradt benne” illetve 1-2 labdarúgónkat egyéb dolog akadályozott meg abba, hogy jobban teljesítsen, ebben ugyancsak változtatnunk kell a jövőben."


Mi a cél tavasszal, hogyan alakul a tervezett felkészülés? Illetve kik távoztak

és kik jöhetnek a téli szünetben?

"Meg szeretnénk nyerni a bajnokságot és a kupát is, ez egyértelmű! 2023. január 9- én kezdünk, heti 3 edzéssel és néhány edzőmérkőzéssel. Balogh, Pácsa, Árvai, Papp, Nagy T., távoztak, Teplán Jani visszavonul, de további távozók is lehetnek. Örömteli, hogy négy fiatal az U19- ből csatlakozik a felnőtt kerethez és természetesen szeretnék legalább 2-3 játékossal erősíteni. Végül, de nem utolsósorban szeretném megköszönni mind a játékosoknak, a vezetőknek és a Csepel Sport Club Alapítványnak az elmúlt hat hónapot, azt, hogy támogattak és lehetőséget adtak nekem Csepelen és nagyon bízom benne, hogy a következő fél szezonban valamivel több szerencsével elérjük céljainkat!"
"Áldott Karácsonyt kívánok mindenkinek, különösen a bennünket mindvégig kitartóan és elhivatottan buzdító nagyszerű szurkolóinknak és szeretteiknek!"

- zárta gondolatait vezetőedzőnk.

349 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page