top of page

Labdarúgó összetartás a KIMBA–ban

Meglehetősen sűrűen telnek a Csepel TC labdarúgóinak napjai, a bajnoki és kupamérkőzések közti edzéseket kedden este hivatalos program szakította meg, a klub vezetősége egy rövid látogatásra invitálta sportolóinkat a Kozma István Magyar Birkózó Akadémiára (KIMBA). Futballistáinkat és a teljes szakmai stábot Süle László a Csepel SC Alapítvány kuratóriumának elnöke fogadta, de jelen volt Jenőfi Zoltán a Csepel TC elnöke, valamint Vatai László a birkózók szakosztály igazgatója is.Az érkezéskor éppen a magyar szabadfogású válogatottak keretedzése zajlott, így labdarúgóink betekintést nyerhettek a tréningek légkörébe és a lelátóról figyelhették meg a lányok és fiúk által végzett gyakorlatokat. Ezt követően az impozáns épület rendezvény helyiségében folytatódott a program, ahol először Süle László mondott köszöntőt és elmondta, hogy szerették volna bemutatni a fiúknak az akadémiát, hogy megismerjék egy modernkori sportműhely hogyan és miként működhet Csepelen.


Ezután Németh Szilárd a KIMBA alapítója, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke köszöntötte a csepeli labdarúgókat és gratulált a CsUSE ellen sikeresen megvívott Budapest Kupa negyeddöntőhöz. Kiemelte mennyire fontos manapság egy ilyen siker, hiszen nem árt minden téren, de leginkább a pályán tudatosítani, hogy melyik jelenleg a legjobb kerületi labdarúgó csapat.Rövid sporttörténeti áttekintést követően megköszönte, hogy a labdarúgók és vezetőik azt az utat választották, hogy csatlakoznak a megújuló Csepel SC-hez, melynek újjászervezésére egyenesen a magyar miniszterelnöktől kapott felhatalmazást. Arra kérte a labdarúgókat és a stábot, hogy tegyenek meg mindent azért, hogy mihamarabb feljussanak a harmadosztályba, amihez a Csepel SC minden feltételt (anyagit és egyebeket is) rendelkezésre bocsájt.


Kiemelte, hogy a felnőtt labdarúgáson kívül az utánpótlásra is komoly hangsúlyt kell fektetni, példaként a Ferencvárosnál és a Puskás Akadémiánál működő klubmodelleket hozta fel, mindkét egyesület olyan szinten funkcionál, ami a leendő Csepel SC-nél is megvalósításért kiált. Apropó: szót ejtett róla, hogy egyelőre azért használja a klub a TC és nem az SC elnevezést, mert utóbbit valaki(k) öncélú módon levédették (de nem használják), így egyelőre jogi akadálya van annak, hogy Csepel SC néven fusson a klub.


Megköszönte Ambruzs József szakmai vezetőnek, hogy ő is lehetőséget látott a klubok fúziójában, ami egy hosszú távú, gyümölcsöző kapcsolatot vetít előre. Mint mondta: hosszú távú építkezés zajlik annak érdekében, hogy ismét létrejöhessen egy nagy, központi csepeli egyesület, ahová minden sportág képviselői- így a labdarúgáséi is- lehetőség szerint együtt integrálódjanak, hiszen közösen nagyobb, nemesebb célokért lehet küzdeni a jövőben. Fontosnak tartotta megemlíteni: látta, tapasztalta milyen remek közösség építés zajlik például az utánpótlásunkban, a közösség és önépítési folyamat egyik kiváló terepe a sport.

Végezetül azzal zárta gondolatait, hogy áprilisban a sportért felelős államtitkárral közösen készülnek bemutatni a Csepel SC fejlesztési tervét.Ezután Lázok János vezetőedző kért szót és arra hívta fel játékosai figyelmét, hogy egy rendkívül kecsegtető lehetőség előtt állnak, amit ha megragadnak, hosszú időre tervezhetnek a sport világában. A program végén egy szerény fogadás következett, majd Süle László végig kalauzolta a csapatot a birkózó akadémia területén, ahol sportolóink megismerkedhettek a minden igényt kielégítő, valóban XXI. századi körülményekkel és némi történelmi betekintést is nyerhettek a birkózás világába.


274 views0 comments

ความคิดเห็น


bottom of page