top of page

Riválist fogadunk a Csepel Stadionban.

A BLSZ I. osztályában van néhány csapat, amelyikre szinte minden bajnoki kiírásban komoly riválisként tekinthet a Csepel. Ezek közé sorolható a szombat délután a Béke térre látogató Fővárosi Vízművek SK együttese is.

Az 1925-ben alapított egyesület legnagyobb bajnoki sikere a BLSZ I. osztályához köthető, ezen kívül egy Budapest Kupa finálé szerepel a nevük mellett. A korábban stabil középcsapat az utóbbi években rendre csatlakozik az élboly csapataihoz és eredményeivel bizony befolyásolja a bajnokságok végkimenetelét is. A Vízművek - melynek hivatalosan az NB II- es Szombathelyi Haladás mellett továbbra is Mészöly Géza a vezetőedzője, igaz a kispadon jobbára Szlezák Zoltán helyettesíti - az előző kiírásban a 7. helyen végzett a bajnokságban 13-5-12- es mérleggel. A Csepel FC -től egy pontot tudott szerezni (2:2), a Béke téren viszont 5:2-re kikapott, míg a Csep- Gól FC-t mindkétszer felülmúlta, a tavalyi bajnok Pénzügyőr viszont két alkalommal is elbánt vele (2:5, 1:3). Az idei kiírásban legelőször ők léptek pályára, augusztus 27-én az RKSK otthonában a 10. fordulóból előrehozott meccsen 1:0-ra nyertek, s azóta újabb két siker szerepel a nevük mellett a CsUFC és a TFSE elleni győzelmeiknek köszönhetően.
A Csepel TC teljesítményén szemmel is látható a fokozatos fejlődés, a Budafok elleni balszerencsés nyitómeccs óta a csapat három sikert könyvelhetett el (SZAC, TFSE, Gázgyár), ebből két meccsen is imponáló gólkülönbséggel hagyhatta el a játékteret, melyek közül különösen a legutóbbi, Gázgyár elleni siker értékét lehet kiemelni. A csapat ezzel megerősítette helyét a felsőházban, játék tekintetében pedig folytatta a Lázok János vezetőedző által kijelölt csapásirányt. Örömteli hír, hogy hosszú betegségét követően Teplán János is újra csatlakozott a tréningező kerethez, mellyel ő maga is tovább erősíthet a csapategység összekovácsolódásán. A Csepel – Fővárosi Vízművek összecsapás szeptember 17- én szombaton, 16 órakor kezdődik Apkó Tamás (segítői: Busai attila, Ifj. Czakó Tibor) sípjelére.82 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page