top of page

Sajtóközlemény

A Soros-médiában a múlt hét végén Ábel Attila csepeli alpolgármester tájékoztatása alapján futótűzként terjedt, hogy „Németh Szilárd alapítványának sporttelepén bérel irodát a tankerület”. A Magyar Narancs „tényfeltáró” cikke azt sejtettette, hogy egy előre kimódolt, jogtalan, tisztességtelen, a „Németh Szilárd Fidesz-alelnök érdekeltségébe tartozó Csepel SC”-nek ez, egy busás hasznot termelő ingatlan-bérleti bizniszt jelent. A nyomaték és a hitelesség látszatának kedvéért még – „a Németh Szilárd által a Fideszből kiebrudalt” - Borbély Lénárd csepeli polgármester és Ábel Attila alpolgármester is szót kapott. 


Nagy műgonddal összetákolt hazugság halmaz jött ki a futószalagon Soros hazugság-gyárából. Ezért tisztáznunk kell, hogy mi is valójában a helyzet a Dél-Pesti Tankerületi Központ és a Csepel SC Alapítvány együttműködése kapcsán, látnunk kell, hogy mi az igazság ebben a szándékosan eltorzított ügyben.

 

A Tankerület egészen 2022 decemberéig a Jedlik Ányos Gimnázium hátsó udvarán lévő „felvonulási épületben” működött. A tankerületi munkatársak egy negyven éve összetákolt épületben, vállalhatatlan körülmények között, gyakorlatilag egy sufniban kényszerültek dolgozni. A Jedlik felújítása okán a tankerületnek - hál' Istennek - új épületbe kellett költöznie. Ennek keresésében segítséget kértek a soroksári és csepeli önkormányzatoktól. A soroksári önkormányzat sajnos nem rendelkezett számukra megfelelő épülettel. Ábel Attila csepeli alpolgármester teljesen valótlan állításával szemben Borbély Lénárd polgármester csak két lehetőséget ajánlott fel, azonban később ezeket is visszavonta. Persze, a visszavonás okait velük nem ismertette. Így közel egy évig egy pesterzsébeti ipartelepen kellett irodákat bérelniük, onnan irányították, szervezték a dél-pesti köznevelést.

 

A helyzetet végül Németh Szilárd országgyűlési képviselő támogató közbenjárása és a Csepel SC Alapítvány felajánlása oldotta meg.

 

A kormány 229 millió forintos támogatásával a Béke téren sikerült egy lepusztult épületünket teljesen felújítani, és tizenöt évre átadni a Dél-Pesti Tankerületi Központnak.  A hatszáz négyzetméteres irodaépület összkomfortos, hőszivattyús fűtéssel, légkondicionálással, 21. századi felszereltséggel, az irodák, tárgyalók, irattár, szerverszoba mellett étkezőkkel, zuhanyzóval, terasszal rendelkezik. Továbbá tíz autó részére belső udvari, zárt parkolóhely, elektromos autó töltők, gondozott kert is a komplexum része. Mindezért egy jelképes, rendkívül kedvezményes összeget, százezer forintot fizet havonta a Tankerület az Alapítványnak. Összehasonlításképpen, csepeli átlagáron egy ilyen irodaház vagy társasház bérleti díja havonta legalább kettőmillió-ötszázezer forint lenne.  A bérleti szerződés egyébként a megkötésétől kezdve nyilvános, bárki beletekinthet és tanulmányozhatja.

 

A Csepel SC Alapítványnál a csepeli sportélet mellett a társadalmi felelősségvállalást is fontosnak tartjuk, ezért büszkék vagyunk, hogy segíthetünk Tankerületünk vezetésének, munkatársainak, hogy méltó körülmények között dolgozhassanak a csepeli és soroksári gyermekekért.

 

Tehát, Borbély Lénárd, Ábel Attila és az egész Soros-média ezzel kapcsolatos állítása hazugság, fake news. Közös céljuk kizárólag a botránykeltés, a gyűlöletkeltő lejáratás és az abból vélt politikai haszonszerzés. Madarat tolláról, embert barátjáról - tartja a mondás.  Borbély Lénárd és Ábel Attila barátai a Magyar Narancs, Telex, HVG, RTL Klub, Népszava, 444.hu24.hu, Klubrádió, nyugatifény.hupropeller.hu.

 

 

Budapest, 2024. február 5.

175 views0 comments

留言


bottom of page