top of page

Szezonkezdet az utánpótlásban is

A tavaszi időjárás beköszöntével és persze a versenynaptárban foglaltak szerint a Csepel TC utánpótlás csapatai is megkezdték a 2022/2023-as bajnoki évad második etapját. Csapataink közül az U19-es lépett pályára legelőször, azóta a többiek is csatlakoztak hozzájuk és megkezdték a tavaszi pontgyűjtögetéseket.


MLSZ REGIONÁLIS U-19 ÉSZAK-NYUGAT B csoport 15. forduló


Zsivoczky-Pandel Péter:

A listavezetőt fogadtuk szombaton. Jól kezdtük a mérkőzést, egyből nyomás alá helyeztük az ellenfelet, rengeteg labdát szereztünk a magas letámadásokkal, viszont labdával sokszor hoztunk rossz döntéseket az ellenfél tizenhatosánál. Tetszett a játék képe egészen addig, amíg meg nem szereztük a vezetést a második félidő elején. Ott jött egy rövidzárlat és tíz perc dekoncentráltság elég volt, hogy megverjük saját magunkat. Mentünk előre becsülettel a végéig és sok helyzet kimaradt, így vereséget szenvedtünk. Sajnálom a srácokat, de tanulnunk kell a hibáinkból és kijavítani őket a következő meccsre.

MLSZ REGIONÁLIS U-19 ÉSZAK-NYUGAT B csoport 17. fordulóZsivoczky-Pandel Péter:

Az Újbuda csapatát fogadtuk a Béke téren. Nagyon jó játékot mutatott a csapat, úgy vélem igazi modern futballt láthattunk. Végig „magasan” védekeztünk, rengeteg labdát szereztünk az ellenfél térfelén, amiből helyzeteket tudtunk kialakítani, sőt értékesíteni is, amivel mostanában sokszor hadilábon állunk. A labdabirtoklással is megvoltam elégedve, tudtuk az ellenfél térfelén járatni a labdát még úgy is, hogy nem épp ideális a pálya állapota. Megérdemelten tartottuk itthon a három pontot, külön öröm, hogy lehoztuk a meccset kapott gól nélkül.


MLSZ REGIONÁLIS U-19 ÉSZAK-NYUGAT B csoport 18. forduló

Zsivoczky- Pandel Péter:

Érdre látogattunk a 18. fordulóra eső hétvégén, ahol az időjárás nem kedvezett egyik csapatnak sem, orkán erejű szél fogadott minket a helyi műfüvön. Próbáltuk a földön tartani a labdát, nagyon jól járattuk a játékszert, és sikerült szembeszélben is betalálnunk az első félidőben. A második félidőben szinte végig letámadtunk, úgy érzem kihúztuk az ellenfél méregfogát azzal, hogy nem engedtük a védőknek felívelni a labdát. Sikerült egy szögletből növelni is az előnyünket. Gratulálok a csapatnak, büszke vagyok rájuk a mutatott játék és az eredmény miatt is.

MLSZ Regionális U17, Délnyugat, Alsóház 1. forduló
MLSZ Regionális U17, Délnyugat, Alsóház 2. forduló


MLSZ Regionális U17, Délnyugat, Alsóház 3. fordulóBaksa Ákos:

Elég nehéz időszakon vagyunk túl a srácokkal, ezért pár dolgot át kellett beszélnünk a múlt heti vereség után. A zakó pont azért jött, mert nem „voltunk meg” fejben és csapatszinten sem a Tárnok ellen. A Szigetvár ellen a stadionban tudtuk játszani a mérkőzést ami jó hatással volt a srácokra. Úgy gondolom jól kezdtünk, hamar megszereztük a vezetést egy szép támadásból. Az első 20 perc az amire azt tudom mondani, hogy értékelhető volt, ezután sajnos felvettük a Szigetvár ritmusát és bele- belealudtunk a mérkőzésbe. Ez azért sajnálatos, mert azt várjuk el a srácoktól, hogy minden meccsen mi tudjunk dominálni és végig az ellenfél térfelén történjék a játék. A második félidőben cserélnem kellett, hogy kicsit frissüljön a csapat játéka, minek következtében sikerült még két gólt rúgnunk, egyiket egy tetszetős, kispasszos játékból, a másikat pedig egy pontrúgásból. Természetesen van még hova fejlődni előforduló hibáinkat, hétről-hétre képesek leszünk javítani. Következő mérkőzésünk a Halásztelek ellen lesz ami nem ígérkezik ugyan könnyűnek, de oda is a három pontért megyünk!

MLSZ Regionális U-16 Dél-Nyugat, 12. fordulóPereszlényi András:

A Szekszárdi UFC együtteséhez látogatunk, a rajt pedig éppen úgy sikerült, ahogy előzetesen elterveztük. Az első támadásunk végén már a harmadik percben vezetés szereztünk Unger Péter révén. Ez után kicsit kapkodásba ment át a játékunk ahol sokszor könnyelmű passzok és helyezkedési problémák jellemezték a csapatot. A 22. percben ismét Unger Péter talált be egy bombagóllal, a folytatásban is az történt a pályán amit a mieink akartak, így kétgólos előnnyel mehettünk a szünetre. A második félidőben megpróbáltunk nagyobb nyomást helyezni az ellenfélre a saját térfelén, ami úgy érzem sikeresen működött, tíz perc elteltével Marton László szólója és Attia Krisztofer találatai után 0:4-re állt a meccs a javunkra. A félidő további részében továbbra is a mi akaratunk érvényesült, de több gól már nem esett, a passzok pontosságán és a helyezkedésen javítanunk kell! Gratulálok a srácoknak az idegenben megszerzett győzelemhez.

BLSZ SERDÜLŐ U-14 1. CSOPORT 8. fordulóBLSZ SERDÜLŐ U-14 1. CSOPORT 10. fordulóVáczi Dániel:

Amennyiben a két mérkőzést nézzünk egyben, akkor azt kell hogy mondjam hogy mindkét összecsapáson mi voltunk a jobb csapat mi próbáltunk futballozni, labdát kihozni, kombinatívan játszani ami meg is mutatkozott a játékban. A Budatétény ellen szeretném kiemelni Antal Kristófot aki az U-13-as csapatból jött hozzánk védeni és nagyon sokat segített remek védéseivel és játékával ( a kapott gólokról nem tehetett a kapu mérete még nem neki kedvezett). A II. Kerület elleni bajnoki mérkőzés is megmutatta, hogy a csapat igenis tud bátrán előrefelé, szépen, kombinatívan futballozni! Itt az eredmény balszerencsésen alakult számunkra, sajnálom hogy a végén az utolsó percben kaptunk egy egyenlítő gólt. Megérdemelték volna a srácok a győzelmet. Ha az első félidőben kicsit jobban koncentrálunk az ellenfél kapuja előtt, akkor már az első félidőben el tudtuk volna dönteni a mérkőzést a javunkra! (a félidőben sajnos Antal Kristóf kapusunk megsérült így csatárunk Révfy Balázs állt a kapuba, aki csapatát előtérbe helyezve megtett mindent a győzelemért, mind a mezőnyben mind pedig a kapuban) Itt szeretném külön kiemelni Nagy Tamást a két gólja illetve a mutatott játéka miatt! Sajnos ő a mérkőzés után rosszul lett és két éjszakát is a kórházba kellett töltenie, amiért magam és a csapat is, illetve a kollégáim is nagyon aggódtunk de szerencsére már kiengedték aminek nagyon örülünk és úgy néz ki, hogy komolyabb baj nélkül térhet vissza közénk!


167 views0 comments
bottom of page