top of page

Szezonkezdet az utánpótlásban is

Updated: Mar 1

A tavaszi időjárás beköszöntével és persze a versenynaptárban foglaltak szerint a Csepel TC utánpótlás csapatai is megkezdték a 2022/2023-as bajnoki évad második etapját. Csapataink közül az U19-es lépett pályára legelőször, azóta a többiek is csatlakoztak hozzájuk és megkezdték a tavaszi pontgyűjtögetéseket.


MLSZ REGIONÁLIS U-19 ÉSZAK-NYUGAT B csoport 15. forduló


Zsivoczky-Pandel Péter:

A listavezetőt fogadtuk szombaton. Jól kezdtük a mérkőzést, egyből nyomás alá helyeztük az ellenfelet, rengeteg labdát szereztünk a magas letámadásokkal, viszont labdával sokszor hoztunk rossz döntéseket az ellenfél tizenhatosánál. Tetszett a játék képe egészen addig, amíg meg nem szereztük a vezetést a második félidő elején. Ott jött egy rövidzárlat és tíz perc dekoncentráltság elég volt, hogy megverjük saját magunkat. Mentünk előre becsülettel a végéig és sok helyzet kimaradt, így vereséget szenvedtünk. Sajnálom a srácokat, de tanulnunk kell a hibáinkból és kijavítani őket a következő meccsre.

MLSZ REGIONÁLIS U-19 ÉSZAK-NYUGAT B csoport 17. fordulóZsivoczky-Pandel Péter:

Az Újbuda csapatát fogadtuk a Béke téren. Nagyon jó játékot mutatott a csapat, úgy vélem igazi modern futballt láthattunk. Végig „magasan” védekeztünk, rengeteg labdát szereztünk az ellenfél térfelén, amiből helyzeteket tudtunk kialakítani, sőt értékesíteni is, amivel mostanában sokszor hadilábon állunk. A labdabirtoklással is megvoltam elégedve, tudtuk az ellenfél térfelén járatni a labdát még úgy is, hogy nem épp ideális a pálya állapota. Megérdemelten tartottuk itthon a három pontot, külön öröm, hogy lehoztuk a meccset kapott gól nélkül.


MLSZ REGIONÁLIS U-19 ÉSZAK-NYUGAT B csoport 18. forduló

Zsivoczky- Pandel Péter:

Érdre látogattunk a 18. fordulóra eső hétvégén, ahol az időjárás nem kedvezett egyik csapatnak sem, orkán erejű szél fogadott minket a helyi műfüvön. Próbáltuk a földön tartani a labdát, nagyon jól járattuk a játékszert, és sikerült szembeszélben is betalálnunk az első félidőben. A második félidőben szinte végig letámadtunk, úgy érzem kihúztuk az ellenfél méregfogát azzal, hogy nem engedtük a védőknek felívelni a labdát. Sikerült egy szögletből növelni is az előnyünket. Gratulálok a csapatnak, büszke vagyok rájuk a mutatott játék és az eredmény miatt is.

MLSZ Regionális U17, Délnyugat, Alsóház 1. forduló
MLSZ Regionális U17, Délnyugat, Alsóház 2. forduló


MLSZ Regionális U17, Délnyugat, Alsóház 3. fordulóBaksa Ákos:

Elég nehéz időszakon vagyunk túl a srácokkal, ezért pár dolgot át kellett beszélnünk a múlt heti vereség után. A zakó pont azért jött, mert nem „voltunk meg” fejben és csapatszinten sem a Tárnok ellen. A Szigetvár ellen a stadionban tudtuk játszani a mérkőzést ami jó hatással volt a srácokra. Úgy gondolom jól kezdtünk, hamar megszereztük a vezetést egy szép támadásból. Az első 20 perc az amire azt tudom mondani, hogy értékelhető volt, ezután sajnos felvettük a Szigetvár ritmusát és bele- belealudtunk a mérkőzésbe. Ez azért sajnálatos, mert azt várjuk el a srácoktól, hogy minden meccsen mi tudjunk dominálni és végig az ellenfél térfelén történjék a játék. A második félidőben cserélnem kellett, hogy kicsit frissüljön a csapat játéka, minek következtében sikerült még két gólt rúgnunk, egyiket egy tetszetős, kispasszos játékból, a másikat pedig egy pontrúgásból. Természetesen van még hova fejlődni előforduló hibáinkat, hétről-hétre képesek leszünk javítani. Következő mérkőzésünk a Halásztelek ellen lesz ami nem ígérkezik ugyan könnyűnek, de oda is a három pontért megyünk!

MLSZ Regionális U-16 Dél-Nyugat, 12. fordulóPereszlényi András:

A Szekszárdi UFC együtteséhez látogatunk, a rajt pedig éppen úgy sikerült, ahogy előzetesen elterveztük. Az első támadásunk végén már a harmadik percben vezetés szereztünk Unger Péter révén. Ez után kicsit kapkodásba ment át a játékunk ahol sokszor könnyelmű passzok és helyezkedési problémák jellemezték a csapatot. A 22. percben ismét Unger Péter talált be egy bombagóllal, a folytatásban is az történt a pályán amit a mieink akartak, így kétgólos előnnyel mehettünk a szünetre. A második félidőben megpróbáltunk nagyobb nyomást helyezni az ellenfélre a saját térfelén, ami úgy érzem sikeresen működött, tíz perc elteltével Marton László szólója és Attia Krisztofer találatai után 0:4-re állt a meccs a javunkra. A félidő további részében továbbra is a mi akaratunk érvényesült, de több gól már nem esett, a passzok pontosságán és a helyezkedésen javítanunk kell! Gratulálok a srácoknak az idegenben megszerzett győzelemhez.

BLSZ SERDÜLŐ U-14 1. CSOPORT 8. fordulóBLSZ SERDÜLŐ U-14 1. CSOPORT 10. fordulóVáczi Dániel:

Amennyiben a két mérkőzést nézzünk egyben, akkor azt kell hogy mondjam hogy mindkét összecsapáson mi voltunk a jobb csapat mi próbáltunk futballozni, labdát kihozni, kombinatívan játszani ami meg is mutatkozott a játékban. A Budatétény ellen szeretném kiemelni Antal Kristófot aki az U-13-as csapatból jött hozzánk védeni és nagyon sokat segített remek védéseivel és játékával ( a kapott gólokról nem tehetett a kapu mérete még nem neki kedvezett). A II. Kerület elleni bajnoki mérkőzés is megmutatta, hogy a csapat igenis tud bátrán előrefelé, szépen, kombinatívan futballozni! Itt az eredmény balszerencsésen alakult számunkra, sajnálom hogy a végén az utolsó percben kaptunk egy egyenlítő gólt. Megérdemelték volna a srácok a győzelmet. Ha az első félidőben kicsit jobban koncentrálunk az ellenfél kapuja előtt, akkor már az első félidőben el tudtuk volna dönteni a mérkőzést a javunkra! (a félidőben sajnos Antal Kristóf kapusunk megsérült így csatárunk Révfy Balázs állt a kapuba, aki csapatát előtérbe helyezve megtett mindent a győzelemért, mind a mezőnyben mind pedig a kapuban) Itt szeretném külön kiemelni Nagy Tamást a két gólja illetve a mutatott játéka miatt! Sajnos ő a mérkőzés után rosszul lett és két éjszakát is a kórházba kellett töltenie, amiért magam és a csapat is, illetve a kollégáim is nagyon aggódtunk de szerencsére már kiengedték aminek nagyon örülünk és úgy néz ki, hogy komolyabb baj nélkül térhet vissza közénk!


167 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page