top of page

„Büszkék lehetünk a teljesítményünkre, és izgatottan várjuk a következő kihívásokat”

A Csepel TC U16 -os korosztálya az MLSZ Regionális U-16 Dél-Nyugati csoportjában a 4. helyen végzett a 2022/2023-as bajnoki szezonban. A csapat teljesítményét Pereszlényi András vezetőedzővel vettük górcső alá.Labdarúgó csapatunk egyesületi szinten jelentős változáson ment át a nyári időszakban, helyzetünk pozitív irányba változott, ami kifejezetten előnyösnek bizonyult ebben a korosztályban. A létszám és minőség növekedése lehetővé tette, hogy erősebb és versenyképesebb csapattal induljunk neki a bajnokságnak. Az új játékosok beilleszkedése és „régiek” fejlődése hozzájárult a csapat teljesítményének javulásához- kezdte összefoglalóját a szakvezető. Az ősz rendkívül ígéretesen kezdődött, a csapat remekül szerepelt. Azonban a második és harmadik mérkőzésen két meghatározó játékosunk súlyos sérülést szenvedett, ami jelentős hatással volt a csapatra. Az ilyen típusú sérülések morálisan és a teljesítményt illetően is kihatottak a játékosokra. Ilyen körülmények között a csapategység fenntartása és a kiesett labdarúgók pótlása nagy kihívást jelentett, ennek ellenére a csapat szembenézett a nehézségekkel és próbálta kihozni magából a maximumot.

Mi történt tavasszal?

A tavaszi fordulókra alapos felkészülést végeztünk, minden játékos felépült és újra csúcsformába lendült, remek teljesítménnyel rukkoltunk elő. Csapatunk egységesen és eltökélten játszott, ami lehetővé tette, hogy felzárkózzunk a tabellán, s a kimagasló tavaszi teljesítménynek köszönhetően végül a negyedik helyen zártunk. Ez dicséretes, ugyanakkor megjegyzendő, hogy amennyiben az őszi fordulók során jobban koncentrálunk, akkor akár a dobogó valamelyik foka is elérhető közelségbe kerül. Egyértelműen látható, hogy a srácok csapatban és egyénileg is sokat fejlődtek az idény során, a játék rendszerének hatékony alkalmazása, a csapat összhangja és közössége, valamint a támadó harmadban való labdaszerzés terén is nagy előrelépés történt.

Konklúzió?

Ez az idény nagyon fontos tapasztalatokat és fejlődést eredményezett, s bár néhány kihívással szembe kellett néznünk, (sérülések és erőnléti problémák) mégis büszkék lehetünk az elért eredményekre. Egységesen és összetartóan küzdöttünk, és mindenki a legjobb tudását nyújtotta. Az ősszel tapasztalt nehézségekből tanulva, az elkövetkező szezonra koncentráltabban és jobban felkészülve várjuk a kihívásokat. A játék rendszerének további fejlesztése és az erőnlét javítása a következő célok között szerepelnek. Az egyéni fejlődés továbbra is kiemelten fontos szempont, és minden játékosnak igyekszünk lehetőséget biztosítani a szakmai fejlődésre és a kiteljesedésre.

Kik azok, akik kiemelkedtek a teljesítményük alapján?

Hideg Dániel, Schuch Csaba (egész szezonba nyújtott kiegyensúlyozott és magabiztos teljesítménye okán), Unger Péter ( sajnos ősszel sérült volt viszont tavasszal nagyon éretten és csapat kapitányként irányította a pályán, nem mellesleg a csapat házi gólkirálya lett) illetve Molnár Zsolt, aki súlyos kézsérüléséből visszatérve tavasszal hét góljával is segítette a csapatot. Aztán itt van Attia Krisztofer, akinek gólerős játéka, kiemelkedő teljesítménye és kitartása példaértékű, és továbbra is inspirációt jelent a társai számára. A felsorolt játékosok kitartása, elkötelezettsége és képességei egyaránt zálogai lehetnek a sikernek.


A bajnokságban elért eredmény és a szemmel is látható fejlődés hozzájárul ahhoz, hogy tovább építkezzünk és még eredményesebben szerepeljünk a következő szezonban. Minden játékosnak gratulálok az elkötelezett munkájához és a fejlődéshez, továbbá biztatom őket, hogy folytassák a kemény munkát. A 2022/2023-as szezon kitűnő alapokat teremtett a jövőbeli eredményekhez, büszkék lehetünk a teljesítményünkre, és izgatottan várjuk a következő kihívásokat és lehetőségeket. Csapatként és egyénileg továbbra is törekednünk kell a fejlődésre és a kitartásra, a következő idényben még erősebben térhetünk vissza, hogy újra megmutassuk, mire is vagyunk képesek!
213 views0 comments

Comments


bottom of page