top of page

Csepelre került a labdarúgó Budapest Kupa

Az MLSZ Budapesti Igazgatósága által idén 47. alkalommal kiírt labdarúgó Budapest Kupa „új tulajdonosa” a Csepel TC! A Budafoki MTE stadionjában mintegy 600 néző előtt rendezett finálé rendes játék ideje nem hozott gólt, így a hosszabbítása maradt a döntés, amit a csepeli nevelésű, U19-es labdarúgónk, Pásztor Péter gólja döntött el, így a kupa története során először szerepel majd a Csepel neve az impozáns, díszes serlegen.



Budapest Kupa Döntő


Csepel TC – Pestszentimre SK 0:0, hosszabbítást követően 1:0 (1:0)

Budafoki MTE stadion, 600 néző

Jv.: Fekete László (Madari Adrián Dr., Róka Krisztián) 


Csepel TC: Szűcs Krisztián – Bende János, Torda Bence, Németh Zoltán (Seregy Tamás ’69), Zsivoczky- Pandel Péter, Gauzer Levente, Kristó Dominik, Mészáros Roland (Csákány Levente ’109), Szabó László (Jencsik Szilárd ’72), Vörös Bence (Menyhei Gergely ’46), Pócsa Csaba (Pásztor Péter ’88)

Vezetőedző: Pereszlényi András


Pestszentimrei SK: Iváncsik Norbert – Polónyi Tamás, Kerekes Olivér, Czellahó Róbert (Qasem Sahid H. ’112), Choman Mohamed Ádél (Molnár István ’74), Czene Péter (Ubrankovics Gergő ’101), Győrfy Dominik, Szombathy Dániel, Mészáros Dániel, Kis Bence, Fűzfa Gergely

Játékos-edző: George Ikenne-King


Gólszerző: Pásztor Péter ’96


Pereszlényi András:

Fantasztikus teljesítményt nyújtott a csapat a tegnapi Budapest Kupa döntőjében és nagyon büszke vagyok a srácokra, hogy megnyerték a kupát! A játékosok elképesztő keménységgel és elszántsággal küzdöttek a pályán és megérdemelték a győzelmet. Mind az egyéni, mind a csapatszinten remekül teljesítettek. Gratulálok minden játékosnak a fantasztikus teljesítményhez. Köszönjük minden kilátogató nézőnek és szurkolónak a biztatást és támogatás, elképesztő volt!

Rövid összefoglaló:

A Budafoki stadionban mintegy 600 néző buzdítja a csapatokat, a Pestszentimre és a Csepel is több utánpótlás játékost „hozott magával” Budafokra, akik a labdaszedői feladatokat is ellátták. A díszpáholyban az MLSZ Budapesti Igazgatóságának képviselői és munkatársai illetve a pályán küzdő két egyesületvezető tisztségviselői is helyet foglaltak, de ott volt például Marco Rossi, a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya is. A Csepel piros- kék- piros, a Pestszentimre sötétkék csíkos szerelésben lép pályára.

Nagyjából a 25. percig enyhe mezőnyfölényben játszunk, ellenfelünk jobbára a védekezésre koncentrál, meglehetősen hatékonyan.

27. perc: Torda kapott kitűnő labdát a baloldalon, a 16-oson belül ziccerben, de a kapus jól zárta a szöget és megfogta a labdát.

31. perc: Szögletet végzünk el, melyet követően egy fejesből a felső lécet találjuk el, ám a játékvezető közben kifelé ítél szabadrúgást.

41. perc: Choman csap össze kapusunkkal Szűcs Kikóval a 16-oson belül, nagyot esik, (a földön is marad egy darabig) de a játékvezető sípja néma marad, nem látott szabálytalanságot. Fűzfa véleménye nem egyezik a bíró sporijéval, aminek hangot is ad, jutalma egy sárga kártya.

Vége a félidőnek, aminek inkább a második fele hozott eseménydúsabb játékot.

49. perc: Németh Zolit lökik el a kaputól nem messze A szabadrúgást Zsivoczky mintegy 20 méterről a jobb felső sarok mellé csavarja.

57. perc: Ismét Zsivoczky! Középről, nagyjából 25 méterről lő, Iváncsik kapus szögletre ment

61. perc: Zsivoczky folytatja a kapura lövéseket… Mintegy 27 méteres szabadrúgása hal el a Pestszentimrei kapus ölében.

80. perc: Menetrendszerű Zsivoczky szabadrúgás, menetrendszerű Iváncsik védés

Letelik a 90. perc, 3 perc a ráadás.

91. perc: Újabb szabadrúgást végzünk el balról, ám ez sem jut a XVIII.kerületiek kapujába…

92. perc: Kis híján gólt szerzünk! Egy beívelt szabadrúgást követően fejjel igyekszünk bevenni Ivánvcsik kapuját, ám a kiváló formában védő hálóőr hatalmas bravúrral tolja ki a jobb felső sarok elől a labdát…

93. perc: a játékvezető véget vet a „rendes” játékidőnek, következhet a hosszabbítás

90+1. perc: Zsivoczky lövéssel indul az extra idő, nagyjából a  16-ró ereszt meg egy lapos löketet, ami sajnos mellé megy...

96. perc: Góóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóól! Pásztor!

Egy a pestszentimrei 16-oson belül kavarodást követően, a labda az üresen álló ,88. percben pályára lépő Pásztor elé kerül, aki a jobb lábbal begurítja a labdát a kapu jobb oldalába! 1:0!

105. perc: Letelik a ráadás első fele, jöhet egy kis lazítás és vissza a pályára, még 15 perc a végéig…

116. perc Polónyi kap sárga lapot a Pestszentimre csapatából, akik szemmel láthatólag fáradnak és egyre több szabálytalanságot követnek el ellenünk.

120. perc: Mészáros Dániel is feliratkozik a sárga laposok közé, de ez már az utolsó pillanatok egyik töredéke…

122. perc: VÉGE! Budapest Kupa győztes a Csepel TC!


A játékosok önfeledt ünneplésbe kezdenek, majd az MLSZ Budapesti Igazgatóságának képviselői a pálya közepére szólítják a csapatokat, megkezdődik az eredményhirdetés. Először a Pestszentimre SK együttese majd játékosai és vezető veszik át a második helyezettnek járó serleget, érmeket és egyéb ajándékokat, majd a mezőny legjobbjának választott Iváncsik Norbert kapus teljesítményét ismerik el, tegyük hozzá, jogosan! A második után jöhet az első! Csapatunk kapitányát, Zivoczky-Pandel Péter szólítják, hogy vegye át az impozáns, díszes serleget, amit hatalmas üdvrivalgással emel magasba, majd a játékosok, szakvezetők nyakába kerülnek az arany medálok és kezdetét veszi az egész összecsapás alatt kitartóan buzdító Csepel szurkolókkal történő közös ünneplés. A program végén elkészültek az ilyenkor szokásos, ipari mennyiségű fotók, melyeket természetesen nemsokára közzéteszünk majd!


A labdarúgó Budapest Kupa 2023- as kiírásának bajnoka a Csepel TC!

 

bottom of page