top of page

Sikeres továbbjutás a Budapest Kupa negyeddöntőjébe

A szurkolók szempontjából barátságtalan időben játszotta felnőtt csapatunk a Budapest Kupa következő mérkőzését. A 43. számú Építők SK-t fogadtuk a Béke téri stadionban, de tudtuk, hogy riválisunk ellen a bajnokságban is meggyűlt a bajunk és csak nehezen tudtuk legyőzni őket. A mérkőzés egy gyors pofonnal kezdődött, amit szerencsére még a feélidőben jól lereagáltak a fiúk és gyors fordítást tudtak kiharcolni. A második félidő már-már úgy tűnt, hogy eldőlt a 70. perc tájékán, azonban ellenfelünk az utolsó percekben még 4-3-ra tudta faragni az eredményt, melyet végül Apkó Tamás 4 perc hosszabbítás után le is fújt és eldöntötte a továbbjutás sorsát.


Csepel TC - 43.számú Építők 4:3 (2:1)

Csepel Stadion, Jv.: Apkó Tamás (Végh Márton, Horváth Dániel)


Csepel TC: Szűcs Krisztián - Csákány Levente, Mészáros Roland, Gauzer Levente, Torda Bence, Pócsa Csaba (Mészáros László '85), Szabó László (Jencsik Szilárd '65), Kristó Dominik, Vörös Bence (Takács László '58), Menyhei Gergely, Zsivoczky Péter (Seregy Tamás '61)

Vezetőedző: Lázok János


43.számú Építők: Németh A. - Alassmi R., Kmetykó M., Maczinkó R. (Csigi Á. '46), Gergely V. (Lückl L. '68), Rőthy M., Csernák R. (Nemes M. '72), Laukó J., Kmetykó K., Pálmai Zs. (Mészáros D. '61), Koós B.


Gólszerzők: Zsivoczky Péter '17, Mészáros Roland '19, Vörös Bence (2) '49, '56


Lázok János

A pálya talaja miatt teljesen más játékot játszottunk, mint szoktunk, de a fiúk jól alkalmazkodtak. Azt hiszem 60-65 percig teljes mértékben a mi akaratunk teljesült. Ennek örültem, különösen egy-két olyan játékosnak, akik szerepet kaptak - gondolok itt a Csákány Levire vagy a Pócsa Csabira (egyik 18 éves, másik 19 éves) és éltek is a lehetőséggel. Örülök Vörös Bence két góljának, meg annak, hogy a srácok átérezték, hogy fontos, hogy megnyerjük a kupát. A hozzáállással maximálisan elégedett voltam, de az utolsó 20-25 perc ékes bizonyítéka, hogy ha kicsit is kényelmesen mozgunk, nem úgy támadjuk le a középpályásokat vagy a védelmet, akkor felívelgethetik a labdát és ebből nekünk problémáink lehetnek. Ezeket azonban átbeszéljük, a továbbjutás volt a cél, most pedig készülünk szombatra.

148 views0 comments
bottom of page