top of page

Építő(k) jellegű összecsapás következhet

Egyetlen perc lazításra sincs ideje a Csepel TC felnőtt labdarúgóinak, a programban a BLSZ I. osztályának jelenlegi listavezetője a 43. sz. Építők SK együttese lesz a következő ellenfél, akik idei szereplésükkel alaposan felhívták magukra a figyelmet.

Az 1949- ben alapított egyesület hosszú ideig szerepelt a BLSZ alsóbb osztályaiban s végül a 2013/2014-es szezonban sikerült kiharcolnia az I. osztályba kerülést. Érdekesség, hogy a ’70-es években nyolc esztendőn keresztül Verebes József a Mágus trenírozta a csapatot, de csepeli szálak is feltűnnek a klub történelmében: a ’80-es évek elején Platthy Lőrinc, a

Csepel SC korábbi kapusa ült le a kispadra, de náluk játszott például az NBI első színesbőrű labdarúgója Umoh Patrick Bernard is, aki később az Újpesti Dózsa, majd a Csepel futballistája lett. A 2016/2017-es szezonban kishíján sikerült újabb osztályt lépniük, de végül másodikként zárták a bajnokságot. Nem mellesleg pedig az előző kiírásban elhódították a Budapest Kupát. A tavalyi szezonban a 8. helyen zárt Dr. Hevesi Tamás legénysége, a Csepel FC kétszer is elpáholta őket (4:2, 2:0), a Csep- Gól odahaza 2:1-re nyert ellenük. Azóta alaposan fordult a kocka a hazai mérkőzéseit a III. Kerületi TVE műfüves pályáján játszó együttesnél, ugyanis ebben a kiírásban (nem kis meglepetésre) vezetik a bajnokságot, méghozzá igen imponáló, 11-0-2-es mérleggel. Eddig csak az Issimo (2:3) és a REAC (0:2) tudta őket két vállra fektetni, a Vízműveknek egy ötöst, a SZAC-nak egy nyolcast, az RKSK-nek egy hetest hintettek, legutóbb pedig a CsUFC-t verték 5:1 arányban. Csapatunk háza tájáról az a hír, hogy nem sok idő maradt az Unione elleni balszerencsés összecsapát követően a kesergésre, Lázok János tanítványai máris a következő feladatra koncentráltak, azaz keményen végig dolgozták a hetet annak érdekében, hogy szombaton sikerüljön kiköszörülni a legutóbbi csorbát és a Csepel TC megerősítse helyét az élmezőnyben. Sajnos a vasárnap kiállított Mészáros László játékára szakvezetésünk nem számíthat. A november 19-én 17 órakor Óbudán sorra kerülő találkozó sípmestere Bereczki Miklós lesz, munkáját Tóth I. Tamás és Nyekita Brúnó segítik majd, reményeink szerint számottevő csepeli szurkolótábor jelenlétében. Hajrá Csepel!

93 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page