top of page

A sereghajtó ellen gyarapíthatjuk pontjaink számát

Updated: Feb 22, 2023

Október utolsó szombatján „nagyüzem” lesz a Csepel Stadionban, hiszen délelőtt 11-kor a Csepel FC NB II-es női csapata rangadót játszik a Nagykanizsával, 13:30-tól pedig férfi együttesünk az Ikarust fogadja a BLSZ I. osztályának 11. fordulójában.


Az Ikarus nem igazán tartozik a mezőny meghatározó csapatai közé, évek óta a tabella második felében helyezkednek el. Szezonról-szezonra éppen hogy a kiesést jelentő helyeket elkerülve végeznek a bajnokságban. Az előző kiírásban a Mun SE és a Svábhegy zárt csupán mögöttük, 5-10-15 ös mérlegük mellett -26 volt a gólkülönbségük. Csak a THSE – Szabadkikötőt (2:1), a Testvériség- Újpalotát (5:1), a Svábhegyet (2:0 és 3:2) illetve a MUN SE-t (2:0) sikerült két vállra fektetniük, ugyanakkor pontokat raboltak többek közt az Unione, az Építők, a Vízművek és a SZAC gárdájától is. Csepelen a Csepel FC ellen 3:1, míg a Csep- Gól FC ellenében 1:0 arányban maradtak alul. Ebben a kiírásban pocsékul kezdték a bajnokságot, sorozatban hét találkozón is kikaptak, így lecserélték a szakmai stábot egykori magyar válogatott labdarúgókra: Kovács Kálmánra és Lőrincz Emilre. Egyelőre ők sem

váltották meg a világot Mátyásföldön, a Vízművektől 7:1-re, a Pestszentimrétől 1:0-ra kaptak ki, igaz az Issimo otthonában elért 2:2-es döntetlennel megszerezték idei első pontjukat. Csapatunk az előző fordulóban a rendkívül kellemetlen játékkal előrukkoló Testvériség- Újpalota vendége volt, és az ott begyűjtött 3 ponttal rövid ideig ismét az élre ugrott, ám a hét közben lejátszott sikerének köszönhetően a 43. Sz. Építők SK visszaelőzött a tabellán. Ezért (is) kell megszerezni az újabb három egységet szombat délután, hogy a rendkívül sűrű mezőnyben tartani tudjuk a lépést riválisainkkal és vigyázó tekintetünket rajtuk kell tartani minden egyes fordulóban. A hosszú hétvége és a kedvezőnek ígérkező időjárás okán remélhetőleg ismét sokan kilátogatnak majd a Béke téri sporttelepre (ahol Rábel Alfréd játékvezető fújja majd a sípot, segítői Rózsa Gergely és Lantos Tamás) és együtt szurkolhatjuk majd ki az újabb csepeli sikert!

84 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page