top of page

„A feladatokra maximálisan fel vagyunk készülve” - félévi értékelés

Updated: Dec 30, 2023

A Csepel TC labdarúgó szakosztálya minden tekintetben lezárta a 2023/2024-es bajnoki évadot, legtöbb labdarúgónk már jól megérdemelt pihenését tölti és remélhetőleg családjuk körében készülnek az ünnepekre. Ilyenkor szokás, hogy számvetésre kerülnek az esztendőben történtek, ami labdarúgó csapatainknál is jól bevett gyakorlat. Először a BLSZ I. osztályában a táblázat élén telelő felnőtt férfi csapatunk szereplését vettük górcső alá Zsivoczky Gyula vezetőedzővel.

Amikor idekerültem, a vezetőség nagyon komoly célokat határozott meg. Így indult a mi közös munkánk- kezdte beszámolóját vezetőedzőnk. Egyértelmű célként hangzott el a szintlépés, hogy hosszú évek után a Csepel labdarúgó csapata ismét NB-s szinten funkcionáljon, minimum harmadosztályban. Nekem ez nagyon szimpatikus volt, mert -mint korábban is elmondtam- szeretem a kihívásokat. Ennek megfelelően igazoltunk és kezdtük el felépíteni a csapatot lehetőségeink szerint. Jelenleg féltávnál vagyunk és eddig egy jó részeredményt tudhatunk magunkénak, hangsúlyozom: részeredményt. Jövőre két sorozatban is igyekszünk helytállni: a Budapest Kupában címvédőként szeretnénk újrázni, illetve a bajnokságban, ahol egy esetleges bajnoki cím sem jelent automatikus feljutást, hiszen egy osztályozón még meg kell méretni magunkat amennyiben úgy alakul. Azt gondolom ezekre a feladatokra maximálisan fel vagyunk készülve.


Miben rejlik az őszi bajnokcsapat ereje?

Ide kerülésem előtt is pontosan tudtam, hogy a Béke téren egy jó közösség vár rám, ami a csapat erejének egyik kulcsa, mentálisan is rendben vannak a fiúk, nagyon jó érzés azt megtapasztalni, hogy mind a pályán, mind azon kívül is kiválóan tudják egymást segíteni. A dolog szakmai részét illetően azt mondhatom, hogy a kollégáimmal együtt (akiket maximálisan tisztelek és komoly szakembereknek tartom őket) egy nagyon tudatos munkát kezdtünk el az első perctől kezdve. Ennek jelen pillanatban is látszik már az eredménye, ám nem győzöm hangsúlyozni: csupán féltávnál vagyunk! Egy még tudatosabb és hatékonyabb felkészüléssel biztosíthatjuk a további jó szereplésünket.

Mit lehet tudni a felkészülésről?

Amint véget ért az őszi szezon, stábommal együtt máris összeraktuk a felkészülési menetrendet, ami nagyban határozhatja meg a csapat tavaszi szereplését. Folyamatos edzések mellett programunkban hat felkészülési meccs szerepel, februárban pedig már a Budapest Kupában kell megugranunk a következő akadályt.

Gondolom az új, műfüves pálya ebben nagy hasznára válik a csapatnak.

Óriási segítséget jelent mind a fiatalok, mind a felnőtt csapatok felkészülésében, az egész csepeli labdarúgás profitálhat belőle. Természetesen megfelelően el kell készíteni a pályabeosztásokat, hogy minden egyes csapatunk a lehető legjobb körülmények között készülhessen a feladataira. Az elmúlt évekhez képest, amikor is rossz idő esetén ide-oda kellett vándorolnia a kék- piros csapatoknak, hogy megfelelő játéktéren végezhessenek minőségi munkát, mindenképpen óriási előrelépés mind szakmailag, mind pedig az infrastruktúra tekintetében.

Mi lenne a záró gondolatod?

Szurkolóinknak, akik pénzt, energiát, szabadidőt nem kímélve folyamatosan velünk tartottak az út feléig ez úton is szeretném megköszönni az eddigieket és arra kérem őket, tartsanak velünk tavasszal is. Kívánok áldott, békés karácsonyi ünnepeket és eredményekben gazdag, boldog új esztendőt a csepeli labdarúgás minden szimpatizánsának. Hajrá Csepel! 2024- ben is!


留言


bottom of page