top of page

Bp. Kupa: döntőbe jutást érő magabiztos siker a SZAC ellen

Bár előzetesen nem számítottunk könnyű összecsapásra, Dunai András gyors gólja megadta a mérkőzés alaphangját, ami szerencsére a későbbi játékpercekre is átragadt, így már a félidőben kétgólos előnyre tettünk szert. Ezt további egy góllal sikerült megtoldani a második játékrészben, így a Csepel TC az Unione után másodikként harcolta ki a Budapest Kupa döntőjébe jutást.



Labdarúgó Budapest Kupa 5. forduló, elődöntő


CSEPEL TC – 1908 SZAC Budapest 4:1 (3:1)

Csepel Stadion, Jv.: Bereczki Miklós (Végh Márton, Apkó Tamás)


CSEPEL TC: Szűcs Krisztián – Bencze Márton (Torda Bence ’46), Csernák Kristóf, Mészáros László (Csabafi Szabolcs ’65), Németh Zoltán (Vörös Bence ’72), Urbin Márk, Pesuth Simon, Gere Zoltán (Zsivoczky- Pandel Péter ’60), Mészáros Roland, Sükösd Krisztián, Dunai András (Takács László ’65)

Vezetőedző: Zsivoczky Gyula


1908 SZAC: Sopronyi D. (Kertész M. ’46) – Szántó D., Jáger R., Tolnay R., Malya B., Tompos T. (Kerekes O. ’46), Szabó M. (Kürti Zs. ’71), Gaál – Szabó K. (Dinawi S. ’64), Tóth K., Sós B., Bíró Á. (Lugosi T. ’79),

Edző: Silva Matos Felipe


Gólszerző: Dunai András (3) ’4, ’25, ’43, Zsivoczky- Pandel Péter (11-ből) ’82 ill. Bíró Á. ’11


Zsivoczky – Pandel Gyula: 

Két jól felkészített csapat találkozott egymással, a kupameccseknek ugye megvan a maguk sajátos hangulata, ami ezúttal is beigazolódott. Mindkét csapat motivált volt, úgy érzem, hogy az első pillanattól kezdve élesek voltunk, nagyon jól kezdtük a mérkőzést, agresszívan letámadtuk az ellenfelünket, ebből meg is szereztük a vezetést. Ezt követően egy mélységi átadást rosszul reagáltunk le, ebből ellenfelünk egyenlített. Ettől függetlenül az első félidőben is folyamatosan tudtunk dominálni, helyzeteket dolgoztunk ki, és kézben tartottuk a mérkőzés irányítását, ellenfelünknek néhány kontratámadástól eltekintve komolyabb lehetősége nem volt. Védekezésünkkel meg voltam elégedve. Szép gólokat szereztünk, ráadásul jó ütemben, az a taktika, amit elterveztünk jól működött, összességében egy magabiztos győzelmet arattunk. Nagyon örülünk, hogy az előző évet követően ismét bekerültünk a Budapest Kupa fináléjába, ahol természetesen szeretnénk megvédeni címünket. Addig persze még sok feladatunk van, holnaptól újra a bajnokságra koncentrálunk, megvannak a céljaink, azt gondolom kivétel nélkül mindenki átérzi mind a bajnokság, mind a kupa-sorozat súlyát, örülök, hogy játékosaim éhesek a sikerre! Szurkolóinknak köszönjük, hogy szerda délután négy órakor is ennyien biztatták a csapatot és bízunk benne, hogy a májusi kupadöntő egy újabb ünnepnap lesz a csepeli labdarúgás életében!


bottom of page