top of page

Gólgazdag meccsen gyűrtük le csepeli-újbudai ellenfelünket

Bár ellenfelünk hivatalosan a THSE - Szabadkikötő nevet viseli, sportolói és vezetői furcsamód egytől-egyig Újbuda FC melegítőben és szerelésben léptek pályára a ma délutáni összecsapáson. Alaposan rá is ijesztettek a mieinkre, akik a második félidő végére „tették egyenesbe” a meccs sinusgörbéjét majd fordították meg a találkozó eredményét. A sikerrel egyben méltó módon köszöntötték a megalapításának 11. évfordulóját ünneplő Csepel szurkolótábor az Islander Division születésnapját.



Csepel TC – THSE Szabadkikötő 3:2 (0:1)


Csepel Stadion, Jv.: Bereczki Miklós (Balogh Bálint, Strehó Erik)


Csepel TC: Szűcs Krisztián – Csernák Kristóf, Csabafi Szabolcs (Takács László ’75), Torda Bence, Dunai András, Urbin Márk (Gauzer Levente ’73), Gere Zoltán, Mészáros Roland, Sükösd Krisztián (Bencze Márton ’58), Vörös Bence (Pesuth Simon ’73), Balogh Bence (Mészáros László ’58)

Vezetőedző: Zsivoczky- Pandel Gyula


THSE- Szabadkikötő: Tamás B. – Vidnyánszky Á., Samson Á. (Adelmann F. ’72), Marosi N., Gelencsér B., Farkas Z., Despotovic V., Dukát B., Skriba M. (Horváth K. ’85), Klausz O. (Mészáros M. ’81), Pölöskei P.

Edző: Kenyó Zoltán


Gólszerzők: Gere Zoltán ’78, ’82, Bencze Márton ’86, ill. Samson Á. ’41, Gelencsér B. ’65



Zsivoczky- Pandel Gyula: 

Kaotikus mérkőzésen vagyunk túl, nagyon jól kezdtük a mérkőzést, temérdek helyzetig jutottunk el az I. félidőben, a befejezés az egy visszatérő probléma, de ezzel most nem szeretnék foglalkozni külön, mert folyamatosan azon dolgozunk, hogy ezeket a 16-oson belüli befejezéseket begyakoroljuk. Két elkerülhető gólt kaptunk attól függetlenül, hogy ellenfelünk igazi nagy nyomást nem helyezett ránk. Cserékkel igyekeztem frissíteni és reagálni a pályán történtekre, játékrendszert is váltottam. Ezt követően két belső csatárral rohamoztunk, sok esetben kihagytuk a játékból a középpályát, Bencze Marci pedig egy vérbeli erőcsatár, aki meg tudta tartani a labdákat elöl. Ezek mind közrejátszottak abban, hogy vissza tudtunk jönni a mérkőzésbe. Ez a csapat az utolsó pillanatig küzd és sohasem fogja feladni, a csepeli szív pedig ma is győzelemhez segített bennünket. Lélekemelő volt, ahogy harmadik gólunkat követően szurkolóink és a csapat egymásra talált. Amit ősszel a Budafok elleni meccset követően is mondtam: nekünk minden mérkőzés egy tanulási folyamat része, akár nyerünk, akár kikapunk. Hála Istennek vereségben eddig csak egyszer volt részünk. Amennyiben fejlődni szeretnénk, akkor ezeket a hibákat, melyeket ma elkövettünk, akár védekezésben, akár helyzetkihasználásban mind-mind javítanunk kell. Összességében azt mondhatom, hogy sikerünk megérdemelt, nagyon sokat tettünk érte, akár az első, akár a második félidőt nézem. Most két hét szünet következik (a Gázgyár ugyanis halasztotta a jövő heti bajnokit március 26- ra - a szerk.), fújunk egy nagyot, rendezzük a sorokat úgy fejben, mint minden más területen és bízom benne, hogy kisebb-nagyobb sérültjeink is mielőbb visszatérhetnek a csapatba. A szünet után rögtön egy komoly rangadó következik a Budafok II ellen, ami nagy mértékben befolyásolhatja a továbbiakat, elsősorban mentálisan lenne hasznunkra egy újabb siker. Ez persze elképzelhetetlen lesz csodálatos szurkolónk nélkül, akiknek innen is nagyon boldog születésnapot kívánok!

bottom of page