top of page

Budapest Kupa: 21 év után kerülhet ismét Csepelre a serleg

A labdarúgó Budapest Kupa 1977-es indulása óta eddig egyszer került Csepelre, mégpedig 2002- ben, amikor is a Szabadkikötő SK együttese hódította el a fővárosi amatőr csapatok számára kiírt sorozat győztesének járó serlegét. Szerdán este ismét kiváló lehetőség nyílik arra, hogy ez megismétlődjön, ehhez Budafokon kellene legyőzni a Pestszentimrei SK együttesét.


Csepel TC - Pestszentimrei SK Budapest kupa döntő
Minden jel arra utal, hogy izgalmas mérkőzésnek nézünk elébe.

Csepeli csapat a legközelebb 2021 -ben járt ismét a végső siker küszöbén, ám akkor a Csepel FC a Kelen SC ellen hosszabbításban 1:0 arányban elveszítette a finálét a Budafoki MTE stadionjában. Az ezüstérmes csapatban a jelenlegi Csepel TC-ből pályára lépett Szűcs Krisztián, Bende János, Mészáros Roland és László, Bencze Márton, Vörös Bence, Torda Bence, Takács László, Németh Zoltán és Gauzer Levente is, így nekik különösképp van miért odatenniük magukat a szerda esti döntőben. A fináléban az a Pestszentimrei SK lesz a vendégünk, akik ellen még nem veszítettünk meccset, de természetesen minden mérkőzés különbözik a másiktól.


A PSK a kupa idei kiírásában először a Zöld - Fehérek SE ellen nyert 8:0-ra, a Zuglói Medvéket 7:0-ra, a Fővárosi Vízműveket 1:0-ra, az Unione -t 2:0-ra, míg az Issimo SE-t 4:0 arányban múlták felül, azaz még gólt sem kaptak a döntőbe vezető úton. A mieink a Tabahon SE 7:0-s legyőzésével nyitottak a kupasorozatban, majd a pestszentlőrinci Városgazda UA ellen 5:2 - re, a címvédő 43. Sz. Építők ellen 4:3 -ra, a Csepel UFC ellen 2:0 -ra, s legutóbb a Nimród SE ellen 7:0 arányban diadalmaskodtak, s jutottak a szerdai fináléba. A két csapat legutóbb a bajnokságban találkozott egymással Pestszentimrén, ahol 1:2-es félidőt követően 2:4 arányban sikerült megszereznünk a győzelmet, góljainkat Zsivoczky (2), Mészáros és Kristó szerezték. Az MLSZ Budapesti Igazgatóságának szervezésében sorra kerülő 47. Budapest Kupa döntője május 10-én, szerdán este 18:30-kor lesz a Budafoki MTE stadionjában (Promontor utca), ahová a csepeli szurkolók a Komáromi úti kapun keresztül tudnak majd bejutni 17:30-tól. Az összecsapáson - melynek megtekintése ingyenes - Fekete László fújja majd a sípot, segítői Madari Adrián Dr. és Róka Krisztián lesznek, a tartalék játékvezető Czene-Joó Ádám.


Klubunk szeretettel hív ás vár minden csepeli szimpatizánst, sportolót,

sportvezetőt és hozzátartozókat jöjjenek el minél többen, töltsük meg együtt a

Budafok stadionját és zúgjon a Hajrá Csepel!


Takács László a Csepel TC játékosa
Köszönjük az eddigi biztatást!

Megkérdeztük a 2 évvel ezelőtti döntő néhány tagját, Zsivoczky Pétert, Bende Jánost és Szűcs Krisztiánt, hogy mire számítanak a közelgő fináléban:


Milyen érzés volt a döntőbe jutni, és mennyire izgultatok az elődöntők alatt?


Zsivoczky Péter:

Minden évben próbáljuk a maximumot mutatni bármilyen sorozatról is legyen szó, kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottunk a kupában. Nem izgultuk túl egyik meccset sem.

Milyen kihívásokat jelentett az ellenfél játéka az előző meccseken, és mire készültök a döntőre?


Bende János:

Egy szervezett csapat ellen lépünk pályára, akik ugyanúgy szeretnék megnyerni a kupát, mint mi. Úgy gondolom, nem lesz egyszerű, de meg fogunk birkózni a feladattal.

Melyik volt a legnehezebb mérkőzés a tornán, és hogyan sikerült legyőzni az ellenfeleket?


Szűcs Krisztián:

Az Építők elleni 4-3- as hazai győzelem során nagyon meg kellett izzadni a továbbjutásért, de összességében minden mérkőzésen magabiztos játékkal tudtunk nyerni.

Milyen érzés játszani egy ekkora színtéren, és milyen hatással van ez a játékotokra?


Bende János:

Minden meccsen jól kell teljesíteni, itt sincs másképp, meg szeretnénk nyerni. Különösebben nincs hatással, hiszen ez egy örömünnep számunkra.

Milyen tanulságokat vonhattok le a két évvel ezelőtti tapasztalataiból, és hogyan készültök a jövőbeli kihívásokra?


Zsivoczky Péter:

A két évvel ezelőtti meccs teljesen más volt, egy végtelenül kiélezett csata volt, kimaxoltuk a határainkat ami akkor egy ezüst éremre volt elég. Az idei kupa döntőn is ez a cél, az utolsó lehelletünkig küzdeni.

Hogyan készültetek fel a döntőre, és milyen edzéstervet követtetek az utolsó hetekben?


Szűcs Krisztián:

A legnagyobb hangsúly, a regeneráción volt, fontos hogy mindenki a lehető legjobb fizikális és mentális állapotba kerüljön szerdára.

Hogyan viszonyultok az ellenfélhez, és milyen tisztelettel kezelitek a csapatot?


Zsivoczky Péter:

Az ellenfelünk nehéz sorsolás után jutott be a kupa döntőjébe, minden tiszteletet megérdemelnek ez nem kérdés! Jó csapat akiben a rutin és a fiatalság is meg van. Nehéz mérkőzés lesz.

Milyen üzenetet küldenétek a szurkolóknak, akik a döntőre készülnek, és mi lenne az üzenetetek az ellenfélnek?


Szűcs Krisztián:

Nagyon jól tudjuk, hogy nekik is legalább annyira fontos a holnapi mérkőzés mint nekünk. Mi a pályán, ők a lelátón tesznek meg mindent a csepeli sikerért. Gyertek minél többen, vigyük haza Csepelre EGYÜTT a kupát! Hajrá Csepel! 💙❤️
295 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page